شرکت بی نظیرکاران تولید کننده انواع مواد شوینده بهداشتی و صنعتی در ایران

Binazirkaran

راهنمای کامل مراحل ضدعفونی سالن مرغداری  

آنچه در این مقاله می‌خوانید
مراحل ضدعفونی سالن مرغداری
راهنمای کامل مراحل ضدعفونی سالن مرغداری  
آنچه در این مقاله می‌خوانید

معمولا در محیط‌های پرورش طیور باید 10 الی 15 روز قبل از انتقال پرنده‌ها به داخل سالن، محیط را به خوبی ضد عفونی کنید. این امر علاوه بر جلوگیری از تلفات مختلف، مانع از بروز برخی بیماری‌ها در میان مرغ‌ها می‌شود. لازم به ذکر است که بین شستشوی محیط مرغداری با ضد عفونی کردن آن تفاوت بسیار زیادی وجود دارد. گفتنی است که معمولا جهت پاکسازی و نظافت سالن‌های مرغداری از مراحل مختلفی تحت عنوان مراحل ضدعفونی سالن مرغداری (disinfection steps of poultry hall) و با کمک سیستم CIP استفاده می‌شود.

ما نیز در این مطلب از وب سایت رسمی شرکت بی‌ نظیر کاران سعی داریم به تشریح مراحل ضدعفونی سالن مرغداری و سایر نکات ضروری درمورد آن بپردازیم. خواندن این محتوا به کلیه افرادی که به صورت مبتدی و یا پیشرفته در حال پرورش مرغ هستند و یا اینکه به این حرفه علاقه دارند، توصیه می‌شود.

ضد عفونی کردن سالن مرغداری و پیشگیری از ضرر

اغلب افرادی که در حوزه پرورش طیور در حال فعالیت‌اند، می‌دانند که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. بنابراین تمامی آن‌ها سعی می‌کنند با رعایت یک سری اصول بهداشتی خاص به کمک أنواع مختلف ضد ‌عفونی ‌کننده و گند ‌زدا، تامین دان و آب سالم، تامین دما، رطوبت و نور مورد نیاز طیور را از بروز هرگونه بیماری و یا تلفات در امان نگهدارند.

از جمله مهم‌ترین نکات در زمینه پرورش طیور، ضد عفونی کردن سالن مرغداری است. معمولا این فرآیند به صورت عملی و با تعدادی از اصول و قوانین خاص همراه است. گفتنی است که رعایت این موارد سبب پرورشی با هزینه و زمان کم‌تر می‌شود، چرا که پرورش‌دهنده را از فعالیت‌هایی همچون خرید دارو، مواد شیمیایی و یا دامپزشک بی‌نیاز می‌سازد. به جرئت می‌توان گفت که ضد عفونی کردن سالن مرغداری، اساسی‌ترین فعالیت در زمینه پرورش مرغ است. در ادامه مراحل ضدعفونی سالن مرغداری را به طور کامل بررسی می‌کنیم.

ضد عفونی کردن سالن مرغداری و پیشگیری از ضرر

ویژگی‌های ضد عفونی کردن مناسب در سالن‌های مرغداری

پیش از هرچیز باید گفت که دقت و وسواس حین انتخاب و خرید ضد‌ عفونی کننده و گند‌ زدا جهت پاکسازی محیط‌های مرغداری ضروری است. معمولا به هر ماده و یا ترکیبی که بتواند از ایجاد و همچنین رشد و تکثیر میکروب‌‌ها و سایر عوامل آلودگی و بیماری‌زا نظیر قارچ و انگل جلوگیری کند، ماده ضد عفونی کننده می‌گویند.

از آنجایی که تمامی مراحل ضدعفونی سالن مرغداری از حساسیتی بسیار بالا برخوردار است، باید از یک سری ترکیبات و مواد خاص برای انجام آن بهره گرفت. توجه به این نکته ضروری است که مواد ضد عفونی‌ کننده سالن‌های مرغداری، به هیچ عنوان خاصیت پاکسازی ندارند، بنابراین حتما باید قبل از شروع فرآیند ضد‌ عفونی کردن، سالن مرغداری و تمام سطوح آن را تمیز و پاکسازی کنید.

ویژگی‌های ضد عفونی کردن مناسب در سالن‌های مرغداری

مراحل ضدعفونی سالن مرغداری

در این قسمت از مقاله قصد داریم تمامی مراحل ضد‌عفونی سالن مرغداری را به طور جامع شرح دهیم:

  • ابتدا کلیه مواد غذایی و دان‌ها را از داخل سالن جمع‌آوری کرده و به خارج از محیط مرغداری انتقال دهید. معمولا بهتر است دان‌‌ها از بین نروند و در یک مکان مناسب و بهداشتی نگهداری شوند تا مجددا بتوان از آن‌ها استفاده کرد. پس از آن باید مرغ‌هایی را که توانایی خود را از دست داده‌اند به خارج از محیط مرغداری قرار داد.
  • حال باید جهت از بین بردن هرگونه حشره موذی مثل سوسک که عامل اصلی بیماری در بین طیور است، سر‌تا‌سر محیط و منافذ را سمپاشی کرد. سپس باید تمامی تجهیزات مرغداری را به بیرون از سالن انتقال داد و به کمک برخی برس‌های مخصوص، آن‌ها را از مواد آلاینده زداد و به خوبی شستشو داد.
  • پس از اجرای این کار باید کلیه فضولات مربوط به دوره‌های قبلی پرورش را پاکسازی و بستر مرغداری را عاری از هرگونه آلودگی کرد. حال باید کلیه سطوح مرغداری نظیر دیوار، سقف، کف، درب و پنجره‌ها را گردگیری کرد و سپس سقف، کف و دیوارها را به کمک برخی مواد شوینده همراه با آب گرم شست.
  • حال اگر قبل از هرچیزی متوجه حشرات و یا حیوانات موذی خاصی در محیط مرغداری شدید، باید مرغداری را با برخی محلول‌های شوینده مصارف تخصصی و عمومی استرلیزه کنید و سپس ضد عفونی نهایی را طبق مراحل فوق انجام دهید.
  • معمولا بعضی از پرورش‌دهندگان در فرآیند ضد عفونی کردن سالن‌های مرغداری، دیوارهای بیرون سالن را نیز با روش آهک‌کشی استرلیزه می‌کنند. همچنین گاهی شستشوی فاضلاب‌ها را نیز در برنام خود می‌گنجانند.

مراحل ضدعفونی سالن مرغداری

سخن پایانی

در مقاله بالا از وب سایت شرکت بی نظیر کاران تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا در رابطه با مراحل ضدعفونی سالن مرغداری و اهمیتی که دارند صحبت کنیم. این مجموعه ارائه‌دهنده أنواع مختلف شوینده مصارف تخصصی و عمومی نظیر اچ ۳۰۰، اچ ۵۰۰ و اچ ۶۰۰ با بالا‌ترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت به مشتریان است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مراحل ضدعفونی سالن مرغداری می‌توانید به وب سایت رسمی مجموعه بی نظیر کاران مراجعه کنید. شرکت بی نظیرکاران ارائه دهنده بهترین و باکیفیت ترین خدمات در زمینه تولید انواع مواد شوینده بهداشتی و صنعتی می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مشابه